Planina Tara – aktivan odmor

 In Zanimljivosti iz prirode i o njoj

Planina Tara je kao stvorena za aktivni odmor i boravak u prirodi. Vidikovce Tare po kojima je poznata možete da posetite kroz različite vidove aktivnosti: šetnje, planinarenje, jahanje ili vožnju bicikolom. Najpoznatiji među nima su: Bilčješka stena, Kozja stena, Zborište, Sjeniš, Banjska stena, Crnjeskovo i Omar.

Na Tari se nalaze i tri uređene šetne staze. Šetna staza Rača polazi od manastira Rača i vodi sve do ulaska u prirodni rezervat Klisura Rača, desnom obalom istoimene reke. Šetna staza Jarevac vodi preko livada koje nastanjuju retke biljke, a onda se nastavlja u planinarsku stazu koja se završava na izletištu Brana Jarevac. Treća šetna staza Banjska stena ima šetno-edukativni karakter i vodi od Mitrovca prema rezervatu Pod Gorušicom.

Posebna turistička ponuda ovoga kraja je i reka Drina sa svojim kanjonom. Ovaj kanjon možete da obiđete iznajmeljenim čamcem ili turističkim brodom. Reka Drina je omiljena i među ribolovcima, a na ovoj reci možete i da splavarite, jer to spada u jednu od dugih tradicija ovoga kraja. Jezero Perućac sa svojom plažom koja je uređena za turiste pruža posetiocima bavljenje sportovima na vodi, pored plivanja koje se podrazumeva. U zimskom periodu na Tari možete da se bavite skijanjem i to rekreativnim, alpskim i nordijskim.

Predlažemo da pogledate

Postavi komentar

Kontaktirajte nas

Koristi druge simbole captcha txt